Cine suntem si de ce existam

Pasiunea pentru dans a adus cu sine dorința de a împărtăși cu tine, un alt pasionat, informațiile a 18 ani de experiență în frumoasa lume a dansului.

Echipa
Laura Stancu

Profesor de dans

Laura este profesor de dans sportiv si o minunata dansatoare. Ne bucuram de prezenta ei in echipa noastra dinaintea infiintarii WannaDance. Experienta de peste 17 ani si rezultatele deosebite in dans o recomanda si o sustin in relatia atat cu elevii ei cat si cu publicul in salile de spectacol.

Catalina Maria

Manager

Catalina se ocupa de scoala noastra dintotdeauna si are grija sa va stea la dispozitie cu raspunsuri si solutii rapide pentru orice solicitare.

Andi Gabriel Cruceru

Profesor de dans

Andi este in lumea dansului de la varsta de 8ani. Ultimii 10 ani a interactionat cu lumea spectacolelor si a cursurilor de dans si review-urile clientilor nostrii il recomanda ca fiind o alegere buna. Va asteapta!

Stiluri de dans

Având un ritm alert și plin de viață, Samba, dansul care a luat naștere în Brazilia secolului al XIX-lea, este apreciat ca fiind dansul de celebrare a festivităților Carnavalului de la Rio. Așa cum există mai multe tipuri de muzică pentru Samba, există și multe tipuri de astfel de dans.

Înainte de a deveni un stil de dans sportiv, Samba s-a dansat fără partener. Ritmul dinamic al acestuia necesită un joc foarte rapid de picioare. De-a lungul anilor, Samba a încorporat trucuri elaborate, răsuciri și sărituri acrobatice, în setul său de figuri de bază. Mișcarea „Samba Bounce Action” oferă dansului un aspect unic. Ea necesită o acțiune blândă, ritmic simțită prin genunchi și glezne.

Cha-Cha este unul dintre cele mai populare dansuri latino-americane. Cochet, vibrant și jucăuș, Cha-Charedă o atmosferă caracterizată prin pasiune și multă energie. Spumozitatea senzației transmise de Cha-Chaoferă dansatorilor din întreaga lume un sentiment unic. Dansul acesta necesită pași mici și o multitudine de mișcări de șold.

În timpul acestui dans, se lucrează intens mușchii interiori ai coapselor, întrucât mișcarea predominantă este formată din chasse-uri executate stânga-dreapta (lateral, apropiat, lateral), sau față-spate. Piruetele se execută rapid, cu spatele perfect drept, pentru a menține axul vertical în timpul rotației. Efortul depus pentru practicarea Cha-Cha-ului ajută la obținerea unei musculaturi ferme, deoarece în timpul dansului, articulațiile sunt puternic solicitate, însă cu timpul, mobilitatea acestora crește, ele devin mai puternice și mai elastice.

.

Jive-ul este unul dintre cele cinci dansuri latine internaționale. Dansul își are originile în America, unde era foarte popular în rândul comunităților de negri din New York și Chicago. Aici a și apărut, prin anii 1880 și era cunoscut sub numele de Cake Walk, deoarece premiile pentru perechile care-l dansau cel mai bine constau în prăjituri.

Ca o variație fără inhibiții a Jitterbugului, Jive-ul are pașii de bază similari cu cei ai Swingului de pe Coasta de Est. Cu o multitudine de ridicări de genunchi, răsuciri și balansări de șold, Jive-ul este un dans extrem de energic. Cea mai importantă caracteristică a acestui dans este viteza. Jive-ul este un dans ritmat, cu un tempo rapid și foarte rapid. Este o adevărată probă de rezistență pentru dansatori. În cadrul competițiilor este ultimul. Dansatorii sunt nevoiți să demonstreze că, după toate celelalte patru dansuri, mai au energie și pentru Jive.

Ritmul muzicii este de 4/4, cu un tempo de 42-44 de bătăi/minut. În competiții durează 1,5-2 minute, dansându-se accentuat pe timpii 2 și 4.

Apariţia dansului Mambo a fost localizată la sfârşitul deceniului al III-lea, în cazinourile şi restaurantele din Havana – destinaţia predilectă pentru vacanţele protipendadei rezidente pe coasta de est a SUA. Naşterea genului îi este atribuită lui Damaso Perez Prado, care în 1943 îşi prezenta muzica sub acest nume la clubul „Tropicana” din Havana. Combinând muzica de Son cu influenţe din Jazz, contopind sunetele trompetelor şi ale saxofonului cu cele ale instrumentelor de percuţie tradiţionale cubaneze, Perez Prado a dat naştere noului ritm, hit-ul său cel mai cunoscut fiind „Que rico el Mambo”.

Mambo se bazează în principiu pe mișcări înainte și înapoi. Componentele de bază ale dansului includ pași de rock și pași laterali, cu puncte ocazionale. Important pentru Mambo este mișcarea distinctivă de șold.

Salsa reprezintă un stil de muzică și dans ce își are originile în America de Sud și Insulele Caraibe (ex. Bermuda, Bahamas, Cuba, Haiti, Republica Dominicană, Jamaica, Puerto Rico, etc), dar care s-a dezvoltat în toata lumea în diferite variante ce au dus la crearea altor stiluri asemănătoare. Este cea mai populară variație a unui dans latino și s-a dezvoltat rapid într-un fenomen internațional.

Tehnic, se dansează în 8 timpi, însă practic se calcă doar 6 pași, 2 fiind pauze. Se poate dansa fără partener, însă de obicei se dansează în cuplu, bărbatul fiind cel care conduce și dirijează mișcările femeii. Mișcările picioarelor sunt lente în comparație cu mișcările brațelor, care trimit în permaneță diferite semnale partenerei: semnal de piruetă pe stânga, pe dreapta, etc.

Rumba își are rădăcinile undeva prin secolul al XVI-lea, în Cuba, când primii sclavi negri soseau din Africa. Acest dans este rezultatul contopirii culturilor africană, iberică și amerindiană.

Rumba este un dans care redă o poveste de dragoste pasională. Plin de mișcări senzuale, rumba este considerat de mulți ca fiind cel mai sexy dintre dansurile de societate. Dansul este distractiv de urmărit, multe dintre figurile sale de bază având drept temă tachinarea dintre parteneri.

Valsul Vienez este acel vals original, clasic, deseori întâlnit în filmele vechi. Eleganța și farmecul Valsului Vienez ne duce cu gândul la încântătoarele baluri din palatele Europei. Un cuplu valsează rotindu-se grațios în pereche. A apărut pentru prima dată în Viena în secolul al XVI-lea. Face parte din categoria dansurilor standard și din lista celor 10 dansuri care se practică în dans sportiv. Este un dans cu un ritm linistit, care arată armonia dintre barbat și femeie (parteneri). În dansul sportiv este dansul cu cele mai putine figuri: întoarcere spre dreapta, întoarcere spre stanga și sweevle, o figură complexă.

Valsul Lent este caracterizat prin înălțări și coborâri ample și elegante. Îndoirea genunchilor și întinderea acestora trebuie armonizate cu înălțările și coborârile repetate.

Măsura muzicală este de 3/4, tempoul fiind de 27-30 bătăi/minut. Este considerat regele de necontestat al dansurilor de societate.

La originea Valsului Lent a fost Bostonul, dans care a dispărut odată cu sfârșitul Primului Război Mondial. Bostonul (importat din SUA) a fost dansat pentru prima dată într-un club select din Anglia, în 1874. Dansul Boston nu seamănă deloc cu Valsul Lent de astăzi.

Valsul Lent este un dans lin, care combină deplasarea pe orizontală cu mișcări verticale, determinând variații ale centrului de greutate al perechilor. Predomină întoarcerile în ambele direcții, iar mișcările de bază includ o suită de pași (“Chasse turn”) în care picioarele se apropie pe pasul al treilea. Ezitarea (“hesitation”) reprezintă excepția, în care se face un singur pas pe prima bătaie a măsurii, păstrându-se poziția pe celelalte două.

Quickstepul este cel mai energic dans standard. Partenerii au o postură largă, lejeră și elegantă. Stilul aparte al acestui dans este dat de elanul fulgerător și de pașii iuți. Interpretarea și tehnica piciorului dau impresia unui zbor ușor și sprințar. Quickstepul, denumit inițial “quick time foxtrot and Charleston”, s-a dezvoltat în timpul Primului Război Mondial, în suburbiile New Yorkului. A fost interpretat, la început, de către dansatori africani și caraibieni. A urmat debutul în music-hall-urile americane și popularizarea în sălile de dans.

Acest dans este un amestec de alergare în viteză mare, combinat cu step-hop-uri și kick-uri. Partenerii fac aceste mișcări sincronizat, unul lângă altul. Partea de sus a corpului stă nemișcată, în eleganta poziție clasică a dansurilor Standard, în timp ce picioarele sunt foarte active.

Figurile acestui dans necesită exercițiu și sincronizare. Studiile arată că energia generată într-un minut de Quickstep este comparabilă cu o alergare de 1.500 m. Măsura muzicală este de 4/4, tempoul fiind de 50 bătăi/minut. Se dansează, în general, pe muzica orchestrelor de jazz.

Ambianta luxoasa in care se danseaza acum tangoul este departe de imaginea locurilor in care a luat fiinta acest dans. Tangoul este un dans care s-a nascut in suburbiile din Buenos Aires (Argentina), la sfarsitul secolului XIX. Cei care locuiau aici, majoritatea emigranti, isi inecau dureile, dragostea, pasiunile, intr-o muzica simpla, care le acompania starile. Dansul era la fel: simplu, aproape monoton.

Miscarile care caracterizeaza tango-ul sunt lungi, elegante, bazate pe invartiri. Muzica este 4/4, cu un tempo lent de 27-30 batai/minut. Se executa un pas pe fiecare bataie. Orchestra tipica de tango este formata dintr-un pian, un bas, un bandoneon si o vioara. Creatorul ei a fost muzicianul Roberto Firpo.

Flamenco este un gen muzical, care a apărut și s-a dezvoltat în Spania, preponderent în regiunea Andaluzia.

Acest gen e caracterizat de o ritmicitare pronunțată, fiind folosite castaniete, și adesea cântecele flamenco sunt însoțite de dansul omonim. Deși originea flamenco e considerată Andaluzia, regiunile Extremadura și Murcia au contribuit la dezvoltarea câtorva forme muzicale. Rădăcinile flamenco nu sunt cunoscute cu precizie, însă adesea sunt citate influențe din culturile Islamică, Sefardă, Țigănească, alături de cultura locală andaluză.

Influențele Latino-Americane și în special acele cubaneze au contribuit deasemeni la formarea câtorva subgenuri.

Paso Doble este o dramatizare prin dans a coridei spaniole. Barbatul il imita pe toreador, sta in lumina reflectoarelor mai mult decat partenera sa (de altfel se spune ca Passo Doble este un dans al barbatului). Femeia este intruchiparea muletei (capa – pelerina rosie cu care toreadorul agita taurul), deci ea trebuie sa fie supla, eleganta, si sa imite viteza si iscusinta miscarilor. Astfel, dansatorii se misca pe ring sub amenintarea unui taur imaginar.

Desi sunt mai multe variante legate de originea acestui dans, parerea majoritara este ca Paso Doble isi are radacinile in Spania. Este cunoscut si sub numele de “Spanish One Step” din cauza acelui unic pas care se face pe fiecare bataie a muzicii. Acest gen de muzica mai este cunoscut si sub numele de “El Soleo” si este interpretat in timpul coridelor.

Swing este un stil de dans plin de viata, energic si extrem de distractiv. Aparut la sfarsitul anului 1920 sub numele de Lindy, nume dat in onoarea lui Charles Lindberg , acesta a fost considerat unul din cele mai populare stiluri din prima jumatate a secolului trecut.

Este usor de stapanit, cu ajutorul lui se pot experimenta o varietate de pasi pe ritmuri rapide, oferindu-ti confort si usurinta in dans.

Swing a aparut pe scena dansului din New York la sfaritul anilor 1920, inceputul anilor 1930, odata cu prezenta in toate cluburile a formatiilor de Jazz Afro-Americane. Mai tarziu, faimosul clarinetist si sef de orchestra, Benny Goodman va transforma muzica acelor timpuri si va forma un nou trend ce va lua cu asalt toata Coasta de Vest a Americii.

Foxtrot-ul a aparut in vara lui 1914, gratie actorului de vodevil Harry Fox. Nascut in 1882 cu numele Arthut Carringford in Pomona, California, el a preluat numele de scena Fox dupa bunicul sau. Inca de la varsta de 15 ani s-a aflat pe cont propriu. A plecat intr-un turneu cu circul si a jucat baseball profesionist pentru o scurta perioada de timp. Unui producator de muzica i-a placut vocea lui si l-a angajat sa cante melodii din culisele teatrelor de vodevil din San Francisco. In 1904 a jucat intr-o comedie intitulata Mr. Frisky of Frisco. Dupa cutremurul din San Francisco si incendiul din 1906, Harry Fox a migrat in est si in cele din urma s-a oprit in New York.

Foxtrot-ul a fost cea mai importanta evolutie in domeniul dansului de salon. Combinarea pasilor rapizi (quick) cu cei lenti (slow) ofera mai multa flexibilitate si placere de a dansa decat dansurile one-step si two-step pe care le-a inlocuit. Foxtrot-ul dispune de cea mai mare varietate si, in multe feluri, este dansul cel mai greu de invatat!

Universul exotic indian ofera numeroase forme de dans clasic. Cele opt stiluri principale sunt Bharatanatyam, Kathak, Odissi, Kuchipudi, Mohiniattam, Manipuri, Sattrya si Kathakali. Pe langa acestea, se intalnesc multe alte dansuri de sorginte popular-religioasa. Dintre ele cel mai faimos este Bhangra, prezent in toate cluburile din lume datorita MC-ului indian Punjabi. Dansul indian este o arta deosebita, el cere o coordonare perfecta intre posturile corporale, expresia faciala, avalansa miscarilor si glas. Da! Pentru ca de cele mai multe ori, dansatoarea indiana este si actrita si cantareata, sustinand povestea dansului respectiv prin gesturi ale mainilor si priviri sugestive.

Kizomba este unul dintre cele mai populare genuri de dans şi de muzică. Derivat direct din muzica Zouk, cântat în general în portugheză, acesta este un gen de muzică cu un flux de romantism amestecat cu ritmul african. Stilul de dans kizomba este, de asemenea, cunoscut ca fiind foarte senzual.

Kizomba a fost dezvoltat în Angola la începutul anilor ′90. Aceasta este o fuziune de semba (predecesorul de samba), cu stilul muzicii Zouk din Insulele Caraibe franceze. Mai este întâlni și  în alte ţări lusophone din Africa și Europa. Este cunoscut pentru ritmul lent, puternic, oarecum aspru, dar senzual, rezultat al percuţiei electronice. În mod firesc, acesta este dansat în pereche, foarte lin şi încet, cu priză lejeră. Este nevoie de o oarecare flexibilitate a genunchilor, având în vedere frecvența mișcărilor de unduire a corpului în sus și în jos executate de cei doi dansatori.

Dansul hip hop se refera in primul rand la forma de dans specifica muzicii hip hop, care este de obicei sinonima cu acest gen de muzica. Unele miscari cum ar fi locking, popping si breaking au ajuns sa fie usor legate de dansul hip hop. Partea cea mai intriganta a hip hop-ului este absenta oricarei restrictii (cunoscuta sub numele de freestyling), o metoda in care orice miscare e posibila. Acest lucru a intarit convingerea ca dansul hip hop nu nici o miscare prestabilita si nici o regula, si ca nu exista limite. Dansul, ca si mintea dansatorilor, are menirea de a transcende prin bariere de segregare.

Hip hop-ul apare frecvent sub forma de „batalii” intre dansatori individuali, sau 2 grupuri de dansatori, si apare de obicei intr-o zona selectata aleatoriu pe strazi. Este mai mult o bataie de dogme psihologice si mentale, decat miscarile in sine.

In 1970 ca acest stil de dans a inceput sa fie observat. In colturile strazilor sarace ale cartierelor afro-americane si latino, copii au gasit o modalitate de a sparge monotonia si tristetea aducand sunetele bozelor si planificand competitii de dans sau lupte intre ei. Fiecare miscare a fost apreciata, si iar miscarile neortodoxe ca rotirea capului si aruncarea la pamant au devenit sinonime cu muzica.

Dansul hip hop se refera in primul rand la forma de dans specifica muzicii hip hop, care este de obicei sinonima cu acest gen de muzica. Unele miscari cum ar fi locking, popping si breaking au ajuns sa fie usor legate de dansul hip hop. Partea cea mai intriganta a hip hop-ului este absenta oricarei restrictii (cunoscuta sub numele de freestyling), o metoda in care orice miscare e posibila. Acest lucru a intarit convingerea ca dansul hip hop nu nici o miscare prestabilita si nici o regula, si ca nu exista limite. Dansul, ca si mintea dansatorilor, are menirea de a transcende prin bariere de segregare.

Hip hop-ul apare frecvent sub forma de „batalii” intre dansatori individuali, sau 2 grupuri de dansatori, si apare de obicei intr-o zona selectata aleatoriu pe strazi. Este mai mult o bataie de dogme psihologice si mentale, decat miscarile in sine.

In 1970 ca acest stil de dans a inceput sa fie observat. In colturile strazilor sarace ale cartierelor afro-americane si latino, copii au gasit o modalitate de a sparge monotonia si tristetea aducand sunetele bozelor si planificand competitii de dans sau lupte intre ei. Fiecare miscare a fost apreciata, si iar miscarile neortodoxe ca rotirea capului si aruncarea la pamant au devenit sinonime cu muzica.

Bolero este numele unui dans popular spaniol, în tact 3/4, datând din secolul 17, cu ritm legănat, moderat, executat vocal și cu acompaniament de chitară și castaniete și al melodiei după care se execută acest dans.

Aceeași denumire o poartă și un cântec și dans cubanez cu ritm ternar și sincopat.

Testimoniale
  • Fara discutii THE BEST! Recomand cu incredere atat pentru pregatirea de dansul mirilor cat si pentru moment de dans la nunta! Noi am avut momentul latino si chiar a animat atmosfera si a ridicat lumea la dans! Implicare si profesionalism! Multumim inca o data!

    Ileana Avram
  • Va multumim pentru profesionalismul de care dati dovada. In prima sedinta nu stiam sa facem niciun pas, la final totul a iesit ca intr-un basm. Multumim inca odata!

    Dan Bogdan
  • Pentru dansul mirilor am avut un instructor exceptional care s-a adaptat cerintelor si nivelului nostru. In doar cateva ore a reusit sa creeze o coregrafie minunata si sa ne invete pasii corecti. Il recomand cu drag si viitorilor miri. Multumim!

    Cristina Oglis
  • O experienta foarte placuta! Am invatat multe stiluri de dans si ne-am facut prieteni noi. Recomand WannaDance pentru persoanele care vor sa invete ceva nou, dar si pentru cei care vor sa faca miscare.

    Adrian Lica
  • Scoala „WannaDance” ne-a oferit mie si sotului meu o experienta foarte placuta. Cu ajutorul cursurilor urmate aici, am invatat sa dansam impreuna si sa avem curajul sa dansam liber la orice tip de eveniment. Este o placere si o bucurie sa participi la orele de dans, este momentul zilei pe care il asteptam cu nerabdare si pe care il savuram din plin. Profesorul de dans este cel mai rabdator om pe care l-am cunoscut si are o metoda de predare excelenta, cu ajutorul careia tu, ca elev, inveti miscarile de dans mult mai repede decat te asteptai. Gabi are idei de coregrafie spectaculoase, care scot in evidenta calitatile elevilor sai si ne uimeste de fiecare data. Structura cursului este gandita de o asa maniera, incat la fiecare ora sa inveti lucruri noi si interesante. Atunci cand intri in sala, bucuria dansului te molipseste si incetul cu incetul, uiti de lucrurile neplacute, de oboseala, stres, etc. La „WannaDance”, atmosfera este foarte calda si primitoare. Atat profesorii cat si colegii de grupa sunt niste oameni minunati, cu care am legat prietenii de lunga durata si am trait momente foarte frumoase. Cred ca oricine vrea sa faca dans, miscare, sa invete lucruri noi si sa cunoasca oameni deosebiti, ar putea beneficia de cursurile „WannaDance”.

    Liana Lica